Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: “Τη Δευτέρα να πούμε ΟΧΙ στον διχασμό – Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε”

Τσίπρας: “Τη Δευτέρα να πούμε ΟΧΙ στον διχασμό – Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του «όχι» στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιγραμματικά είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος:

“Σήμερα δεν υποκλινόμαστε, σήμερα γιορτάζουμε. Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά, είναι λύτρωση, είναι διέξοδος.

Η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας, έστειλε μήνυμα υπερηφάνειας.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, την αγωνία για ελπίδα.

Γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο, να ξεπεράσουμε τους εκβιασμούς. Η Ευρώπη που γνωρίσαμε δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα.

Σήμερα η Ευρώπη έχει στραμμένη έχει τα μάτια της πάνω στην Ελλάδα, πάνω στους ανέργους.

Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στη δημοκρατία να επιστρέψει. Θέλουμε η Ευρώπη να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.

Την Κυριακή δίνουμε όλοι μαζί μήνυμα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο. Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη. Αποφασίζουμε να μείνουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκόψει την Ελλάδα από το φυσικό της χώρο. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τη δημοκρατική της παράδοση.

Ο ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην Ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου, ήταν σελίδες τόλμης και αρετής.

Σας καλώ να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας. Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο «όχι στα τελεσίγραφα». Να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν.

Τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα να πούμε και ένα απόλυτο όχι στο διχασμό. Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Σας καλώ τέλος να παραμερίσετε τις σειρήνες που οργιάζουν. Να αποφασίσετε με το νου και την καρδιά. Να αποφασίσετε με ηρεμία. Να αποφασίσετε για μια Ελλάδα περήφανη σε μια Ευρώπη αποφασιστική.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να το κρύψει.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εμείς, εσείς, όλοι σας έχουμε και αρετή και τόλμη. Ό,τι και να γίνει είμαστε οι νικητές, θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα. Η Δημοκρατία νίκησε. Το «όχι» θα γράψει ιστορία”.

Σχετικά άρθρα