Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα δείχνουν συμφωνία στο παραένα – Συνεχής ενημέρωση

Όλα δείχνουν συμφωνία στο παραένα – Συνεχής ενημέρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αθήνα, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Δημοψήφισμα, ΕΣΠΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, Μάριο Ντράγκι, Μάρτιν Σουλτς, Υπουργείο Οικονομικών,

Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας του μνημονίου φαίνεται πως ο «πάγος» ανάμεσα στις δυο πλευρές σπάει,  πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε συνεχείς τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

16:46  Λύση για το χρέος μέσω ESM και το ΔΝΤ έξω ζητά το Μαξίμου

Αίτημα για νέα διετή συμφωνία η οποία περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, υπέβαλε το Μαξίμου το στονΕυρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

 

16:30 Spiegel: Η Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις πριν το δημοψήφισμα

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, η Μέρκελ ήταν έτοιμη να κάνει πιο πολλές παραχωρήσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, πριν βέβαια την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Το περιοδικό αποκαλύπτει ότι η γερμανίδα καγκελάριος ήταν έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

13:38 Τελεσίγραφο Μέρκελ: Το πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα Τρίτης

Ανοιχτή παραμένει η πόρτα της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα, διεμήνυσε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ, εν μέσω πληροφοριών πως η Ελλάδα κάνει συμβιβαστικές κινήσεις προς τους θεσμούς για συμφωνία, επεσήμανε πως το τρέχον πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε στον πρόεδρο της Κομισιόν την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος σήμερα στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ότι «η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή» για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά και ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Ανέφερε ακόμη πως το βράδυ της Δευτέρας , λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η «τελευταία προσφορά» των Βρυξελλών προς την Αθήνα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Προσέθεσε ακόμη ότι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες υπάρχουν και σήμερα χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο.

Οι θέσεις που εξέφρασε ο Γιούνκερ βρίσκονται κοντά με του 4 άξονες που χάραξε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης σε ανακοίνωσή του τόνισε πως ««Επιτέλους οι «εταίροι» θα σταματήσουν την προπαγάνδα με την επανάληψη της ίδιας πρότασης παρουσιάζοντάς τη σαν καινούργια;».

«Εάν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει «αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο πέρα από το νέο ΕΣΠΑ, αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους και να αποκλείει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», Τόνισε παράλληλα.

Υπογράμμισε ακόμα πως«Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει , η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ίδια στιγμή τόνισε σε στο Bloomberg πως «η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει την ψήφο της στο δημοψήφισμα εάν της γίνει μία πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί».

15:46 Τσακαλώτος: Το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης

Η ελληνική πλευρά θα ήθελε περισσότερη ευελιξία από τους δανειστές για τις επόμενες ημέρες, τόνισε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε πως «το επικείμενο δημοψήφισμα είναι μέρος της διαδικασίας διαπραγματεύσεων και δεν τις υποκαθιστά».

Λίγο νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι ακόμα και μία υποψία αναφοράς στη βιωσιμότητα του χρέους θα μπορέσει να δρομολογήσει εξελίξεις.

 

16:04 Χωρίστηκε στα δυο το Μαξίμου για τη συμφωνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών μέχρι το βράδυ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί διάσταση απόψεων αναφορικά με την στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα