Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: «Θέλουμε μια καλή συμφωνία, όχι ρήξη»

Κατρούγκαλος: «Θέλουμε μια καλή συμφωνία, όχι ρήξη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Real FM, Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημοψήφισμα, Ευρώπη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Τράπεζες, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά και στη νέα πρόταση που έφερε στο τραπέζι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Εγώ πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο προσφύγαμε στο δημοψήφισμα είναι γιατί θέλουμε μια καλή συμφωνία, όχι γιατί θέλουμε ρήξη ή οτιδήποτε άλλο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλο μιλώντας στον Real FM, πρόσθεσε πως «αν έχουμε πράγματι ένα “όχι” την Κυριακή ενόψει του όλου κλίματος που έχει διαμορφωθεί, τού κλίματος φόβου, του αντικειμενικού κλίματος ανησυχίας που προέκυψε από το κλείσιμο των τραπεζών, της μείζονος πίεσης που ασκούν οι θεσμοί, η διαπραγματευτική δύναμη που θα έχουμε θα είναι πράγματι πολύ ισχυρή».

Συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να να την αξιοποιήσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την Ευρώπη, αλλά απλώς για να στερεώσουμε τη θέση της Ελλάδας σε μια κοινωνική Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο νομίζω ότι όταν αλλάζουμε το ερώτημα του δημοψηφίσματος και λέμε ότι ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ στερούμαι αυτή τη δυνατότητα στη χώρα. Και για να πάω και ένα βήμα παρακάτω θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και η παρατήρησή μου είναι στις πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να προσέξουμε όλοι και βάζω και τον εαυτό μου σε αυτή την πρόταση, η έντονη πολιτική αντιπαράθεση που θα υπάρξει, γιατί προφανώς τα θέματα που μας χωρίζουν είναι σοβαρά, να μην εκφυλιστεί σε έναν εθνικό διχασμό. Να μην δηλητηριαστεί δηλαδή το πολιτικό κλίμα».

Σχετικά άρθρα