Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Το «όχι» θα φέρει καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές

Παππάς: Το «όχι» θα φέρει καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Νίκος Παππάς, Τράπεζες,

Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι με το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα έχει μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου Ειδήσεων του «Μega» εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα. «Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί», σημείωσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι η επιβολή Capital controls ήταν η μοναδική επιλογή, προκειμένου να εγγυηθούν οι καταθέσεις των πολιτών.

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «Ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν», ενώ τόνισε ότι είναι «ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος», ενώ χαρακτήρισε θεσμικό εκτροχιασμό τη συνεδρίαση του τελευταίου Eurogroup.

«Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να κάνουν ακραίες πράξεις. Η λύση του προβλήματος της χρηματοδότησης της χώρας είναι μια λύση που μας αφορά όλους», σημείωσε.

«Η ιστορική εμπειρία και η θεσμική εμπειρία της Ευρώπης είναι άλλη. Δεν είναι τα ακραία σενάρια» επιχειρηματολογεί ο Νίκος Παππάς συγκρίνοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο οι Γάλλοι πολίτες απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα με το επικείμενο δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές.

«Όχι δεν μοιάζει ξεκρέμαστη η χώρα. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να της περάσουν τη θηλιά στο λαιμό» σχολιάζει.

«Η Ελλάδα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ισχυρίστηκε.

Η δικαιολογία περί μη παράτασης δεν ευσταθεί διότι δεν ζήτησε κανείς έξτρα χρήματα» τονίζει ο κ. Παππάς επικρίνοντας την απόφαση των Ευρωπαίων να μην εγκρίνει το αίτημα του κ. Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση της συμφωνίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα