Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Το «όχι» στο δημοψήφισμα οδηγεί στο χάος

Σαμαράς: Το «όχι» στο δημοψήφισμα οδηγεί στο χάος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Ανεργία, Ανθρωπιστική Κρίση, Αντώνης Σαμαράς, Δημοψήφισμα, Διαγραφή Χρέους, Δραχμή, ΕΣΠΑ, Ευρώπη, Μισθοί, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζες, Χρεοκοπία,

Αντιμέτωποι με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής χωρίς προηγούμενος σε καιρό ειρήνης, είναι η χώρα, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε παράλληλα πως εδώ και χρόνια η χώρα βρισκόταν σε κρίση όμως «βγήκαμε από την κρίση, υπήρχε βελτίωση και σε πέντε μήνες, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε κλειστές τράπεζες και στάση πληρωμών, είμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. Ένα βήμα πριν βγούμε από το ευρώ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως όλοι όσοι καλούνται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πέντε βασικά σημεία:

1. Το πραγματικό ερώτημα είναι “ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ”. Το “όχι” οδηγεί όχι μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά οδηγεί στο χάος, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

2. «Η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε πολλούς εθνικούς κινδύνους. Αν υπάρχουν αποθέματα, πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα ανανεωθούν; Αγοράζοντας από την Ευρώπη σε δραχμές;» υπογράμμισε.

3. Με την έξοδο από το ευρώ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας. Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ, με υποτιμημένες δραχμές. Οι ίδιοι οι μισθοί, σε δραχμές πια, θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Θα ακολουθήσει απίστευτη και πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Θα χάσουμε το 50% του σημερινού ΑΕΠ σε μερικές εβδομάδες».

4. Με την «απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει», όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, «όλα θα καταστραφούν εκτός από ένα: Το μεγάλο κομματικό κράτος. Η ανεργία θα διπλασιαστεί, θα τρέφεται από τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας. Όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος, οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος».

5. Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι ήξεραν πού το πήγαιναν, ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός Ευρώπης. Αποδεικνύεται ότι εμείς προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες. Και σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν. Έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Εδώ η κυβέρνηση έβαλε μόνη τα χέρια και βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας μας».

Μεγάλη πλειοψηφία του κόμου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά, είναι υπέρ της Ευρώπης, «θέλουν να παραμείνουμε στην καρδιά της, καταλαβαίνουν ότι μας κορόιδεψαν και ότι μας πάνε στον γκρεμό. Με ένα «όχι» η Ελλάδα θα πάει σε άλλο νόμισμα, υποτιμημένο, χωρίς επιστροφή στο ευρώ. Οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Θα σταματήσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ, τα startups, τα erasmus. Η Ελλάδα θα έχανε 7 δισ. το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνο, είναι ο λογαριασμός του “όχι”».

Εδώ είναι η Ελλάδα, που θέλει να μείνει στην καρδιά της Ευρώπης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς φανερά συγκινημένος.

«Θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ; Θέλετε ανοιχτές τράπεζες; Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; Ψηφίστε “ναι”, αν θέλετε να βγούμε από το ευρώ, να έχουμε κλειστές τράπεζες και έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, ψηφίστε “όχι”» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα