Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Ανάξια ενός μεγάλου έθνους η συμπεριφορά της Αθήνας

Γιούνκερ: Ανάξια ενός μεγάλου έθνους η συμπεριφορά της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Δημοψήφισμα, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρώπη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισθοί, Συντάξεις,

Ανάξια χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Αθήνας, ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά «Η συμπεριφορά της Αθήνας είναι ανάξια του μεγάλου ελληνικού έθνους».

Παράλληλα εξέφρασε το προσωπικό του παράπονο για την συμπεριφορά της Ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας πως αισθάνεται προδομένος με την στάση της.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ώστε να εξηγήσει την προσπάθεια που έγινε τονίζοντας «Θέλω να παραμείνουμε 19 τα μέλη της Ευρωζώνης και να πληθύνουμε τα επόμενα χρόνια. Στην Ευρώπη καμιά δημοκρατία δεν αξίζει παραπάνω από άλλη».

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό αυτό που είδε η Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο», είπε ακόμα ο πρόεδρος Γιούνκερ και το χαρακτήρισε «πλήγμα» που εξανέμισε την «καλή βούληση».

Στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης της Κομισιόν, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μια «χαζή» πρόταση λιτότητας, αλλά για πρόταση που ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, δεν περιέχει περικοπές στο συνταξιοδοτικό και στους μισθούς,αλλά σε τομείς που δεν επηρεάζουν την κοινωνία, όπως οι αμυντικές δαπάνες.

Χαρακτήρισε «τεράστιο πακέτο» αυτό που προσφέρθηκε στην Αθήνα και πως με τους συνεργάτες του «κίνησαν βουνά», προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, τονίζοντας πως όλα τα θέματα ήταν πάνω στο τραπέζι.

Σχετικά άρθρα