Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάχαλο στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ με τον Σαμαρά να καταγγέλλει τη Ζωή

Μπάχαλο στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ με τον Σαμαρά να καταγγέλλει τη Ζωή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Δημοψήφισμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Βουλής,

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.

Την ώρα της ομιλίας, ανέβηκε στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να προεδρεύσει της συνεδρίασης. Μέχρι τότε προέδρευε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Εκείνη τη στιγμή, αντέδρασαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας της να αποχωρήσει βάσει του άρθρου 66, καθώς εκείνη νωρίτερα είχε εκφωνήσει την ομιλία της ως βουλευτής και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χτυπούσαν τα έδρανα και της ζητούσαν να κατέβει.

Επί 40 χρόνια ισχύει το άρθρο 66, είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζατε, της είπε ο κύριος Σαμαράς, και καθώς εκείνη δεν αποχωρούσε, συνέχισε: «Δεν είστε δικτάτορας. Το έχετε παρακάνει»!

Το άρθρο 66 αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εάν κατέβει από την έδρα του και μιλήσει ως απλός βουλευτής, δεν μπορεί να επιστρέψει στη θέση του ως Πρόεδρος της Βουλής μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα συνεδρίαση και οφείλει να παραμείνει στα βουλευτικά έδρανα.

«Την ώρα ακριβώς που μιλούσα για θεσμική παρωδία, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η πρόεδρος να παραβιάζει τον Κανονισμό του Σώματος», είπε ο κύριος Σαμαράς.

Στη συνέχεια, έξαλλος, στράφηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα και του είπε: “Επιτέλους να τη μαζέψετε! Το έχει παρακάνει”.

Αμέσως μετά ο Αντώνης Σαμαράς μάζεψε τα χαρτιά του, κατέβηκε από το βήμα και έκανε νόημα στους βουλευτές του να αποχωρήσουν. Είναι το στιγμιότυπο που βλέπετε στην κεντρική εικόνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αίθουσα, πήρε τον λόγο και ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης για δέκα λεπτά, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ζήτησε ο ίδιος προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στην αίθουσα και να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Σχετικά άρθρα