Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Στο τραπέζι η χρηματοδότηση και χρέος της Ελλάδας

Λαγκάρντ: Στο τραπέζι η χρηματοδότηση και χρέος της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Δημοψήφισμα, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ,

Διάθεση για περαιτέρω επέδειξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στο Eurogroup, που συνεδριάζει υπό την σκιά της απόφασης για δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

“Στόχος των θεσμών παραμένει η αποκατάσταση της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας”, είπε η κ. Λαγκάρντ και μάλιστα, προσέθεσε ότι στο τραπέζι μπαίνει το ζήτημα και της χρηματοδότησης και του χρέους της Ελλάδας.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο στόχο» υποστήριξε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ δείξαμε ευελιξία έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στην νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ο στόχος μας, τόνισε, είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία και η διασφάλιση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, όπως κάναμε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Και η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί μια ισορροπία μεταξύ των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και της δημοσιονομικής προσαρμογής”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα