Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουβέιτ, Τζιχαντιστές, Τυνησία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την απερίφραστη καταδίκη των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Κουβέιτ και στην Τυνησία και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, στους λαούς και στις κυβερνήσεις των δύο χωρών, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει δολοφονική την τρομοκρατική επίθεση σε σιϊτικό τέμενος Al-Shadeq στο Κουβέιτ, με τουλάχιστον 13 νεκρούς, και σημειώνει ότι «πέρα από μία ακόμη παράλογη πράξη βίας του Ισλαμικού Κράτους, συνιστά και ένα μισαλλόδοξο χτύπημα στον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της Μέσης Ανατολής».

Παράλληλα, τονίζει ότι «οι τρομοκράτες θα βρουν απέναντί τους ενωμένους όλους τους λαούς που μάχονται κατά της τρομοκρατίας και του θρησκευτικού φανατισμού».

Στο ίδιο πνεύμα, εκφράζει την αλληλεγγύη στη «φίλη Τυνησία που δοκιμάζεται από τη βία της τρομοκρατίας και του τζιχαντισμού», με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχεία της πόλης Σούσε, με τουλάχιστον 27 νεκρούς.

Σχετικά άρθρα