Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πρόταση για παράταση μέσα από μνημόνιο από τους δανειστές

Νέα πρόταση για παράταση μέσα από μνημόνιο από τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικά Ομόλογα, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Εφημερίδα Wall Street Journal, Μνημόνιο, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου,

Η Wall Street Journal αποκάλυψε πως οι υπουργοί Οικονομικών στην συνεδρίαση τους την Πέμπτη, συζήτησαν το πως θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα χρηματοοικονομική συμφωνία για την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο το οποίο δόθηκε στους υπουργούς και επικαλείται η WSJ,μια τέτοια συμφωνία θα προέβλεπε παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θα χρειάζονταν 15,3 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία μέχρι τότε –ποσό που θα μπορούσε να καλυφθεί με πόρους που έχουν απομείνει από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Για να καταβληθεί η πληρωμή προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, η Αθήνα θα λάβει 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις της ευρωζώνης και η ΕΚΤ. Τον Ιούλιο, θα λάβει 4 δισ. ευρώ από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης και άλλα 4,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σχετικά άρθρα