Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας σε Τουσκ: Μην υποτιμάτε ένα λαό που νιώθει ταπεινωμένος

Tσίπρας σε Τουσκ: Μην υποτιμάτε ένα λαό που νιώθει ταπεινωμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ντόναλντ Τουσκ,

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, όταν ο τελευταίος του ζήτησε άμεση λύση λέγοντας του «The game is over».

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και του απάντησε ότι δεν είναι παιχνίδι η φτώχεια ενός λαού.

Το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 3 εκατ. φτωχοί στην Ελλάδα και οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων δεν είναι παιχνίδι, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κύριος Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κύριος Τουσκ τόνισε ακόμα: «Να μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος».

Επίσης, μιλώντας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κύριος Τσίπρας επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις των θεσμών, δυστυχώς, αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις, που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην τελευταία πρόταση των θεσμών, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο. πρόγραμμα. Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων», τόνισε ο κύριος Τσίπρας και δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα