Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξυδάκης: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης

Ξυδάκης: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ελληνική Κυβέρνηση, ΕΡΤ, Ευρώπη, Νίκος Ξυδάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα πιθανά περιθώρια με την πρότασή της για την επίτευξη συμφωνίας, τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ.

«Η Αθήνα έδειξε ότι έχει φτάσει στο τέλος, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Ας μιλήσει η Ευρώπη. Μίλησε προχθές. Ακόμη και η κ. Μέρκελ είπε κάτι. Έβγαλε, όμως, έξω το χρέος, ως μη όφειλε. Δεν μπορεί να πηγαίνει πίσω από την υπόσχεση του Νοεμβρίου του 2012» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνάι και εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών ο ίδιος απάντησε «Μέχρι την Τρίτη, που είναι η 30ή Ιουνίου, έχουμε καιρό να το δούμε. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της ιστορίας του. Ή θα υποταχθεί και θα συντριβεί σε αυτά που του ζητάνε οι ακραίοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι ή θα κοιτάξει τη ζωή του. Εμείς κάναμε όλα τα βήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε μία υπόθεση εργασίας, ένα σενάριο. Είναι το μόνο που μπορεί να εφαρμοστεί. Με πολύ πόνο και πάρα πολύ αίμα».

Σχετικά άρθρα