Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: «Δεν γίνεται να δεχτούμε αυτά στα οποία επιμένουν οι δανειστές»

Σκουρλέτης: «Δεν γίνεται να δεχτούμε αυτά στα οποία επιμένουν οι δανειστές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Μισθοί, Πάνος Σκουρλέτης, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα όσο αφορά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δήλωσε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα «αγκάθια» των διαβουλεύσεων, επιβεβαίωσε την απόσυρση της αύξησης εισφορών στις συντάξεις, από ελληνικής πλευράς,σημειώνοντας ότι επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη πριν φύγει ο Αλέξης Τσίπρας για τις Βρυξέλλες.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του ότι ««δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος,για το Δημόσιο, ενώ η επιβάρυνση για κάθε συνταξιούχο είναι μεγάλη».

Ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, έθεσε το θέμα της διευθέτησης του χρέους και την χρηματοδότησης της χώρας.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ακόμη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών λέγοντας πως «είμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή».

Σημείωσε, δε, ότι στόχος της ελληνικής πλευράς, αφού υπάρχει συμφωνία στο πόσο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, είναι να «παρουσιαστούν από την πλευρά μας τα μέτρα» τονίζοντας ότι «δε γίνεται να αποδεχτούμε αυτά στα οποία επιμένουν».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «την Δευτέρα θα πληρωθούν κανονικότατα μισθοί και συντάξεις, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις».

Σχετικά άρθρα