Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς συμφωνία και αυτό το Eurogroup – Το Σάββατο νέα σύγκλιση

Χωρίς συμφωνία και αυτό το Eurogroup – Το Σάββατο νέα σύγκλιση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης,

Χωρίς συμφωνία τελείωσε και το σημερινό Eurogroup, και όπως ανέφεραν Κοινοτικές πηγές, οδεύουμε για μια νέα συνεδρίαση του Εurogroup πιθανότατα το Σάββατο στις Βρυξέλλες, γιατί ο χρόνος πιέζει και πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το Eurogroup διήρκεσε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, και τελικά αφού διεκόπη αρκετές φορές «τελείωσε για τώρα» όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν τις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

Στο Εurogroup σήμερα υποβλήθηκαν δύο κείμενα, ένα των θεσμών και το δικό μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι πολλοί υπουργοί Οικονομικών διαφώνησαν και άσκησαν κριτική τόσο στο κείμενο των θεσμών όσο και στο δικό μας.

Ωστόσο τόνισε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, δίνοντας έμφαση στο ότι αρκετοί υπουργοί διαφώνησαν και με το κείμενο των Θεσμών.

Από την άλλη, από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενες Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταδίδουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup ζήτησαν μια καλύτερη πρόταση από την ελληνική πλευρά.

Η ουσία είναι ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονταν μετ’ εμποδίων και δεν κατέστη δυνατόν να επετεύχθη συμφωνία σε ένα κείμενο που να συνδυάζει τις απαιτήσεις των δανειστών και τις επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς.

Ως αποτέλεσμα, η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να επαναληφθεί το Σάββατο, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί μια συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα στα ασφυκτικά χρονικά όρια που διαμορφώνονται πλέον ως την 30ή Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται το ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως λίγο πριν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό, ώστε η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Σχετικά άρθρα