Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: «Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής»

Die Welt: «Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Die Zeit, Eurogroup, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt, Αθήνα, Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος Κορυφής,

Στην αποτυχημένη προσπάθεια να βρεθεί λύση, την Τετάρτη, αναφέρεται ο γερμανικός τύπος.

Στο άρθρο της εφημερίδας Die Welt με τίτλο «Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ», επισημαίνεται πως πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να βρουν λύση στην κρίση της Ελλάδας, καθώς την θεωρούν επικίνδυνη.

Η εφημερίδα Die Zeit σημειώνει: «Οι νυχτερινές διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόοδο», ενώ προσθέτει ότι παρότι οι συζητήσεις διήρκεσαν ως αργά το βράδυ δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως, οι υπουργοί Οικονομικών χρειάζονται μια βάση για συμφωνία μέχρι σήμερα το μεσημέρι, σημειώνει η εφημερίδα.

Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι μένουν λίγες ώρες για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν έγιναν γνωστά επισήμως τα αποτελέσματα των συναντήσεων το βράδυ της Τετάρτης. Παρόλα αυτά από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι η Αθήνα μένει σταθερή στις θέσεις της.

Η FAZ εξηγεί ότι ήδη από χθες το απόγευμα, πριν τη σύνοδο του Eurogroup, είχε διαφανεί ότι θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία καθώς οι θεσμοί είχαν ζητήσει από την Αθήνα να προχωρήσει σε βελτιώσεις στις προτάσεις της, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε.

«Η βασανιστική αναζήτηση για έναν συμβιβασμό», τιτλοφορείται η Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι προφανώς ο Τσίπρας σχεδιάζει συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών κρατών.

Παρόλα αυτά, υπογραμμίζει η εφημερίδα, ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης είναι λίγος.

Σχετικά άρθρα