Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θρίλερ» με τη συμφωνία: Προθεσμία μέχρι τις 2 το μεσημέρι για λύση

«Θρίλερ» με τη συμφωνία: Προθεσμία μέχρι τις 2 το μεσημέρι για λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι,

Το σκληρό πόκερ  μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης χωρίς να βρεθεί κάποια λύση και έτσι από τις 7 σήμερα το πρωί συνεδριάζουν και πάλι οι τεχνοκράτες των δύο πλευρών.

Μέχρι τις 10 το πρωί έχουν προθεσμίας να παραδώσουν την εισήγησή τους στους επικεφαλής, ώστε να επιχειρηθεί για άλλη μία φορά να βρεθεί ένα κοινό σημείο στο οποίο θα βασιστεί η συμφωνία μεταξύ Γιούνκερ – Τσίπρα – Λαγκάρντ και Ντράγκι.

Με τη σειρά τους αυτοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, να παραδώσουν ένα προσχέδιο στο Eurogroup, το οποίο είναι έτοιμο ανα πάσα στιγμή να συνεδρίαση ώστε να εγκρίνει τη συμφωνία.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της» δήλωναν τη νύχτα κυβερνητικές πηγές, νωρίτερα κατηγορούσαν τους δανειστές και το ΔΝΤ πως με την νέα πρόταση «μεταφέρουν τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες».

Προειδοποιούσαν δε ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα