Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτάδι: Μετά τις 2 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – “Θεσμών”

Σκοτάδι: Μετά τις 2 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – “Θεσμών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι,

Μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες υπήρξε και αυτή χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα παραμένουν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας, θα συνεχισθούν και σήμερα Πέμπτη . Είναι μάλιστα πιθανό να ξεκινήσουν από τις 6 τα χαράματα με συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακών, στη συνέχεια γύρω στις 9 το πρωί να υπάρξει νέα συνάντηση των Θεσμών με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ακολουθήσει το Eurogroup το μεσημέρι.

Στη μεταμεσονύχτια συνάντηση, μετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Λίγο μετά τις 01:30 στο κτήριο της Κομισιόν προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ λίγα λεπτά πριν τις 02:00, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε πρώτο ότι αποχώρησαν Ντράγκι και Λαγκάρντ, και λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε πως η συνάντηση ολοκληρώθηκε.

Αν και όπως προαναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας δεν προέβη σε κάποια δήλωση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη του Μαξίμου ανέφεραν αμέσως μετά ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

Σχετικά άρθρα