Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολονυχτία για Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ

Ολονυχτία για Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κλάους Ρέγκλινγκ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι,

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, στην έδρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση μετέχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Tαμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Μετέχουν επίσης ο πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρένγκλινγκ.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι “η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα”.

Αναφέρουν επίσης ότι “οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι “η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση” και προσθέτουν ότι “οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα”.

Σχετικά άρθρα