Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτά είναι τα 5 σημεία διαφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές

Αυτά είναι τα 5 σημεία διαφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΕΚΑΣ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Νέα συνάντηση θα έχει μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι μετά τη διακοπή του Eurogroup και την ανάγκη να βρεθούν νέα σημεία σύγκλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελένης Καλογεροπούλου στα parapolitika, τα σημεία διαφωνίας είναι τα εξής:

-Συνδιατύπωση για το χρέος

Η ελληνική πλευρά επιμένει να υπάρξει συγκεκριμένη διατύπωση με χρονοδιάγραμμα
Οι δανειστές θέλουν κατάλογο με τα προαπαιτούμενα και μετά θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα

-Πρόγραμμα

Διαφωνία υπάρχει και στον χρόνο παράτασης προγράμματος, εαν δηλαδή τελειώνει Οκτώβρη ή Δεκέμβρη, κάτι που επιθυμεί η κυβέρνηση

-Πρόωρες

Οι Θεσμοί επιμένουν στο χρονικό όριο της 1ης Ιουλίου.
Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και προτείνει σταδιακή λύση του θέματος

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές επιμένουν ότι αν δεν εφαρμοστεί η Ελλάδα θα πρέπει να βρει ισοδύναμα για έσοδα στα ταμεία

-ΕΚΑΣ

Οι δανειστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν υπό την προϋπόθεση να γίνουν περικοπές σε υψηλές συντάξεις

-ΦΠΑ

Το ΔΝΤ επιμένει στην απαίτηση για συντελεστή 23% στην εστίαση. Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς ότι δεν αποδίδει έλαβαν απάντηση ότι όταν το κατήργησε ο Αντώνης Σαμαράς έχασε 200 εκατ. έσοδα.

Η συνολική διαφωνία ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ

Αμέσως μετά τη συνάντηση η ελληνική αντιπροσωπεία αποσύρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας αξιολογεί με τους συνεργάτες του, τις νέες προτάσεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αργά το βράδυ στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου έχοντας γνώση των όσων διαδραματίζονται στις Βρυξέλλες σε non paper τόνιζε η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα έκανε μία μικρή αναδρομή της σημερινής ημέρας σημειώνοντας ότι “η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα…

Σε άλλο σημείο τονίζουν ότι “οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες.

Σχετικά άρθρα