Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών

Παππάς: Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Νίκος Παππάς, Σύνοδος Κορυφής,

Στην παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις των δανειστών – εξ ου και το άγριο πακέτο των 8 δις ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες – προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς,μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ειδικό χώρο των καπνιζόντων, που υπάρχει στο κτήριο όπου γίνεται η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης τις Βρυξέλλες.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος προσδοκιών που υπάρχουν στην ελληνική αποστολή για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ότ ο αρμόδιος και για τα μέσα επικοινωνίας της κυβέρνησης κ. Παππάς, εμφανίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων μόλις για δεύτερη φορά στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, που γίνονται συμβούλια κορυφής στς Βρυξέλλες. Η άλλη φορά ήταν στην πρώτη σύνοδο κορυφής τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν προέβλεπε ότι οι εταίροι θα έδιναν εξάμηνη παράταση στο δανειακό πρόγραμμα, αλλά τελικά είχε εγκριθεί η παράταση τεσσάρων μηνών.

Σε μία σπάνια επίδειξη ειλικρίνειας ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές, άρα δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην προχωρήσουν σε συμφωνία.

Επισήμανε ότι το σημαντικό είναι ότι δέχθηκαν οι δανειστές ως βάση συζήτησης το ελληνικό κείμενο και όχι κάποια άλλη πρόταση. Σημείωσε ακόμη ότι οι δανειστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους γερμανούς, το ΔΝΤ και κάποιους άλλους στην μία πλευρά και όλες τις άλλες δυνάμεις από την άλλη

Σχετικά άρθρα