Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ετοιμάζεται το γερμανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία

Ετοιμάζεται το γερμανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,

«Το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να σώσει την Ελλάδα σε μια έκτακτη συνεδρίαση», γράφει η εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη σε επιστολή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς την Μπούντεσταγκ και προς το Euro Working Group, με την οποία εξηγούνται οι όροι για μια συμφωνία με την Αθήνα.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως το έγγραφο αυτό «δείχνει στην ελληνική κυβέρνηση πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος για νέα βοήθεια».

«Η γερμανική πλευρά επισήμαινε διαρκώς τις απαραίτητες διαδικασίες, αλλά ως τώρα στην Αθήνα τις αγνοούσαν, διότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε ότι με μια πολιτική συμφωνία με την καγκελάριο, όλα αυτά δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα. Για να μπορέσει να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα ή να εκταμιευθούν όλα τα χρήματα, χρειάζεται η συγκατάθεση της γερμανικής Βουλής», αναφέρει η εφημερίδα.

Στην επιστολή τονίζεται ότι με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, σχεδόν δεν θα ήταν πια δυνατόν να βοηθηθεί η Ελλάδα οικονομικά, διότι στις 30 Ιουνίου εκπνέει το πρόγραμμα και ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος για να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις.

«Η γερμανική Βουλή και όχι η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν είναι πρόθυμη για μια έκτακτη σύνοδο», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στην επιστολή του και προσθέτει: «Υποθέτουμε ότι μια τέτοια απόφαση εξαρτάται από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα