Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ

Ο Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κυβερνητικό Συμβούλιο, Μέγαρο Μαξίμου, Σύνοδος Κορυφής, Φρανσουά Ολάντ,

Στα τηλέφωνα βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας, 24 ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς Γερμανίας και Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε στη συνέχεια το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε την Κυριακή, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες την Κυριακή το βράδυ.

Η Γαλλία και η Ιταλία θα ήθελαν να επιτευχθεί «μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν» για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, δήλωσε την Κυριακή από το Μιλάνο ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Η κοινή θέση» της Ρώμης και του Παρισιού είναι «να επιτευχθεί συμφωνία και όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» είπε ο Φρ. Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην παγκόσμια έκθεση του Μιλάνου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

Σχετικά άρθρα