Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: Χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Βρυξέλλες: Χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία στην έκτακτη  Σύνοδο Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής,

Στο γήπεδο της Ελλάδας βρίσκεται η λύση υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες, όπου εντείνονται οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης από κάθε άποψη Συνόδου την Δευτέρα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Άλλωστε τόσο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ ήδη έχουνπροειδοποιήσει για υπερβολικές προσδοκίες.

«Η Σύνοδος της Δευτέρας θα γίνει σύνοδος αποφάσεων μόνο αν υπάρχει κάποια βάση πάνω στην οποία μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Διαφορετικά θα είναι μόνο μια Σύνοδος διαβουλεύσεων», έχει σπεύσει να δηλώσει εξ αρχής η Μέρκελ στο Βερολίνο.

Από τη πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ έχει δηλώσει από την πλευρά του ότι η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα. Δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι μια συνάντηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο μπορεί να δώσει μαγικές λύσεις».

Στο μεταξύ σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, έχει από τις 3:00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με θέμα την τακτική της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Οι εταίροι, πάντως, εμμένουν στη θέση τους για την Ελλάδα, την οποία είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 3 Ιουνίου στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ζητούν από την κυβέρνηση ή να αποδεχθεί αυτή τη θέση είτε να αλλάξει ορισμένα μέτρα που δεν επιθυμεί με άλλα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Η ελληνική αντιπρόταση δεν παρουσιάστηκε έκτοτε, ωστόσο για να μπορέσει να γίνει συζήτηση τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Εurogroup και το βράδυ στους ηγέτες της ευρωζώνης, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει τις προτάσεις της. Σε αντίθετη περίπτωση η σύνοδος δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα