Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στείρα αντιπολίτευση από τη ΝΔ για τα δημοσιονομικά

Στείρα αντιπολίτευση από τη ΝΔ για τα δημοσιονομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιονομικό Έλλειμμα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε στείρα αντιπολίτευση προβαίνει η ΝΔ σχολιάζοντας αρνητικά, την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για την λειτουργία του δημοσιονομικού συμβουλίου, με στόχο να μην υπάρξει εκτροχιασμός του προϋπολογισμού.

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του δικαίωση και όχι για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση, η Νέα Δημοκρατία αντί να επικροτήσει την προώθηση μιας τέτοιας μεταρρύθμισης, δεν στέκεται στα μικροκομματικά και κάνει λόγο για ανεύθυνη προεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, διεκδικώντας την πατρότητα του μέτρου.

Κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία της ΝΔ σημειώνουν ότι «Ευχόμαστε να έχουν αντιληφθεί ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προσθέτουν διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων και εξυπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Υπενθυμίζουν ότι, η προηγούμενη Κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2014, με το Ν. 4270/2014, προώθησε τη δημοσιονομική πειθαρχία και εποπτεία στη χώρα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η θέσπιση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

«Η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισε συνολικά το Νόμο και οι τοποθετήσεις των Βουλευτών της τότε Αντιπολίτευσης έβριθαν καταγγελτικών αναφορών γενικά για τους δημοσιονομικούς κανόνες αλλά και για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο» υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σχετικά άρθρα