Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φλαμπουράρης: Aυτά είναι τα τέσσερα σημεία για συμφωνία με τους δανειστές

Φλαμπουράρης: Aυτά είναι τα τέσσερα σημεία για συμφωνία με τους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αλέκος Φλαμπουράρης, Σύνοδος Κορυφής,

Την εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στο πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, σε άτυπη επαφή το πρακτορείο ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου».

Συμπλήρωσε ότι μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Επίσης ο κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Στουρνάρα σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνσή του» και πρόσθεσε ότι «τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται».

Σχετικά άρθρα