Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η Λαγκάρντ: Ο διάλογος να γίνει με ενήλικες

Προκαλεί η Λαγκάρντ: Ο διάλογος να γίνει με ενήλικες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ,

Προκλητική εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup δηλώνοντας ότι “στόχος είναι να αποκατασταθεί ο διάλογος με ενήλικες στο δωμάτιο”.

Όπως υποστήριξε η διευθύντρια του ΔΝΤ, λύση μπορεί να υπάρξει μόνο εάν υπάρχει διάλογος και αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη διαλόγου και εξέφρασε την ελπίδα τις επόμενες ημέρες οι ελληνικές αρχές να έρθουν με προτάσεις.

Ακόμη, υπεραμύνθηκε και πάλι της διαπραγματευτικής στρατηγικής του Ταμείου λέγοντας ότι “Στις συζητήσεις είμαστε πάντα ευέλικτοι, το αποδείξαμε τα τελευταία πέντε χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε”.

Η κ. Λαγκάρντ έθεσε τέσσερα βασικά κριτήρια που πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα: βιωσιμότητα του χρέους, ευελιξία των θεσμών, ικανότητα υποκατάστασης μέτρων, αποδοτικότητα μεταρρυθμίσεων.

“Εχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, θα θεωρηθεί χρεοκοπία”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σχετικά άρθρα