Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Zeit: Παράταση του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο, χωρίς το ΔΝΤ

Die Zeit: Παράταση του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο, χωρίς το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Εφημερίδα «Die Zeit», Μάριο Ντράγκι, Χρεοκοπία,

Να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία την τελευταία στιγμή προσπαθούν οι εταίροι με τελική πρόταση που θα περιλαμβάνει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου του τρέχοντος προγράμματος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Σύμφωνα με την πρόταση, τα 10,9 δισ. του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, ο Μάριο Ντράγκι, σε συνεννόηση με τους δανειστές έχουν συμφωνήσει στην συγκεκριμένη πρόταση, με την Ελλάδα- σε αντάλλαγμα της επέκτασης του ισχύοντος προγράμματος- να είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν από τους πιστωτές.

Μία ακόμη «προσφορά» προς την ελληνική πλευρά θα προέλθει από την ΕΚΤ, η διοίκηση της οποίας εμφανίζεται πρόθυμη να αυξήσει κατά δύο δισ. ευρώ το επίπεδο των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, γεγονός που θα βοηθήσει αρκετά την ελληνική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει αποχώρηση του ΔΝΤ, με δεδομένο ότι το Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να στηρίξει προγράμματα χωρών για τις οποίες η δική του οικονομική ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν βιώσιμο χρέος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποχώρηση του ΔΝΤ, πιθανώς να προκαλέσει αντιδράσεις στην Γερμανία, η οποία επιθυμεί την παρουσία του ταμείου, ενώ την επέκταση θα ακολουθήσει και τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ύψους έως 50 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ, θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης, μόνο αν οι Ευρωπαίοι συμφωνίσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σχετικά άρθρα