Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρνούνται τη βοήθεια προς την Ελλάδα βουλευτές της Μέρκελ

Αρνούνται τη βοήθεια προς την Ελλάδα βουλευτές της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ελληνικό Χρέος,

Παραγκωνισμένοι είναι τρεις βουλευτές του κόμματος της Καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ, οι οποίοι έχουν καταψηφίσει όλα τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγεί η γερμανική εφημερίδα Bild, οι Χριστανοδημοκράτες αντιμετωπίζουν πλέον αυτούς τους βουλευτές ως τα «μαύρα πρόβατα» του κόμματός τους.

Η αντίσταση που προβάλλουν στα ελληνικά πακέτα διάσωσης τους έχουν βάλει στο στόχαστρο καθώς οι ομοϊδεάτες τους, οι Χριστιανοδημοκράτες, πιστεύουν ότι με τη στάση τους βλάπτουν την εικόνα του κόμματος.

Πρόκειται για τους βουλευτές Βερόνικα Μπέλμαν, Αλέξανδρο Φουνκ και Κλάους Πέτερ Βιλς.

Οι τρεις βουλευτές έχουν καταψηφίσει τα ελληνικά προγράμματα σε όλες τις ψηφοφορίες στην Bundestag.

Απο την αρχή, και οι τρεις ήταν αντίθετοι στην χορήγηση διεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το κόμμα της Μέρκελ, αυτή τους η στάση έχει κοστίσει ακριβά.

Ο 54χρονος Κλάους Πέτερ Βιλς υποστηρίζει ότι, από την αρχή είχε πει «nein» (όχι) σε όλα τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης. «Αυτή είναι η θέση μου και μάλιστα με εξέπληξε το γεγονός ότι, εκτός από μένα, είχαν την ίδια άποψη και η Βερόνικα Μπέλμαν αλλά και ο Αλέξανδρος Φουνκ.

Από την πλευρά της, η 54χρονη Βερόνικα Μπέλμαν αποκαλύπτει ότι, ένα από τα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών της είπε «Δίνε του», όταν η ίδια έκανε γνωστό πως δεν θα στηρίξει τα ελληνικά πακέτα στήριξης.

Ο 41χρονος Αλεξάντερ Φουνκ , ήταν και αυτός αρνητικός στην ευρωπαική πολιτική διάσωσης χωρών. «Πολλοί, βέβαια, έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν ως μη συναδελφικό. Εγώ όμως τους αγνοώ. Υπάρχουν και αυτοί που με έχουν κατηγορήσει ανοικτά ότι με την στάση μου, αμαυρώνω την εικόνα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών», υποστηρίζει ο Φουνκ.

Σχετικά άρθρα