Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωράκης: Ο Γιούνκερ μου αποκάλυψε σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα

Θεοδωράκης: Ο Γιούνκερ μου αποκάλυψε σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΝΤ1, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

«Ο Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και συμπλήρωσε ότι του αποκάλυψε σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα, 35 δις. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι ο Γιούνκερ τον διαβεβαίωσε ότι μέσα στις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική πλευρά, δεν περιλαμβάνεται μείωση των κατώτατων συντάξεων.

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επισήμανε ότι δεν είναι μυστικό πως για κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η επιλογή της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή.

«Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων. Μιλούν για μείωση των μεγάλων συντάξεων και ζητούν περιορισμό των πρόωρων συντάξεων», υπογράμμισε αρχικά  ο κ. Θεοδωράκης και έκανε λόγο για «αντάρτικο χρόνου» από τη μεριά της κυβέρνησης, σε μια εποχή που, όπως είπε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Όπως παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, για τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ η χρεοκοπία και η δραχμή δεν είναι κάτι τρομερό. «Εμείς είμαστε απόλυτοι. Η χρεοκοπία είναι η καταστροφή της χώρας. Κι αυτό ο κ. Τσίπρας πρέπει να το πει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και σε όσους φλερτάρουν με τη χρεοκοπία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Ευρώπη «μικρά εγκλήματα» σε βάρος του ελληνικού λαού. «Μέσα στον πανικό των μνημονίων έγιναν λάθη τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει. Το στοίχημα όμως είναι να μην επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να μην μείνουμε και στάσιμοι», πρόσθεσε.

«Πρέπει να καταλάβουν και στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα τους είναι απαραίτητη. Υπήρχε όμως ένας ενθουσιασμός τους πρώτους μήνες για τον κ. Τσίπρα. Έλεγαν ότι έρχεται κάτι καινούριο το οποίο όμως θα φέρει και μεταρρυθμίσεις. Αυτό συνέβαινε καθώς όλοι είχαν βαρεθεί τα παλιά κόμματα. Κι όμως σήμερα στην Ευρώπη δηλώνουν απογοητευμένοι. Δηλώνουν πως δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Εμείς δεν θα μετέχουμε σε μια κυβέρνηση με τέτοια μυαλά σαν αυτά που κουβαλάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων, χωρίς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά άρθρα