Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφωνική συνομιλία Γιούνκερ – Τσίπρα για να αρθεί το αδιέξοδο

Τηλεφωνική συνομιλία Γιούνκερ – Τσίπρα για να αρθεί το αδιέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης.Μία συνομιλία που κράτησε περίπου 8 λεπτά και -όπως αναφέρεται σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- έγινε σε… “καλό κλίμα”.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία των δύο αντρών από την Κυριακή, όταν και διακόπηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στις Βρυξέλλες και μετά την… χθεσινή ανταλλαγή πυρών για τις προτάσεις της Κομισιόν και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Κομισιόν αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση στο αυριανό, κρίσιμο Eurogroup με στόχο της επίτευξη συμφωνίας.

«Το ενδιαφέρον είναι στις παρασκηνιακές επαφές και όχι σε όσα λέγονται δημοσίως», ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη κυβερνητικός παράγοντας, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάλιστα, πηγές που βρίσκονται κοντά και στις δύο πλευρές, ανέφεραν ότι ακόμη κι αν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκρούστηκε ανοιχτά με την Αθήνα την Τρίτη, θα είχε πιθανότατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, όπως και έγινε τελικά.

Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να αναζητά μία νέα, πιο πειστική από την προηγούμενη, πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα για τα ισοδύναμα που απαιτούνται, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Λέγεται, δε, ότι θα αναλάβει ο ίδιος να «μαλακώσει» τη σκληρή θέση του ΔΝΤ, που δεν δέχεται καν ισοδύναμα, αντί των μειώσεων σε συντάξεις και «υπερφόρτωσης» του ΦΠΑ.

Αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες, είναι πως το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι… “καυτό”, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να υπάρξει νέα επαφή μεταξύ τους μετά την επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού από την Μόσχα.

Σχετικά άρθρα