Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Ναι σε παραχωρήσεις, αλλά όχι σε περικοπές συντάξεων

Τσακαλώτος: Ναι σε παραχωρήσεις, αλλά όχι σε περικοπές συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Συντάξεις,

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις αλλά οι περικοπές στις συντάξεις δεν μπορεί να βρίσκονται στην ατζέντα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί μόνο μια συμφωνία που θα είναι «οικονομικά βιώσιμη».

Η Αθήνα θα μπορούσε να δεχθεί μια συμφωνία μόνο αν αυτή ήταν βιώσιμη και αντιμετώπιζε το ζήτημα του χρέους, της χρηματοδότησης και των επενδύσεων, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αν υπάρχουν αυτά η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει τη συμφωνία», ανέφερε και πρόσθεσε: « Αν δεν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία, δεν υπάρχει λόγος να υπογράψει κανείς κάτι που ξέρει ότι θα αποτύχει».

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν έχει τα χρήματα να καταβάλλει τα χρήματα στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου χωρίς μια συμφωνία με τους εταίρους.

«Στην παρούσα φάση δεν έχουμε τα χρήματα», είπε σύμφωνα με το Reuters.

Αναφορικά με το θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Θεωρούμε τελείως λογικό ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν πρέπει να είναι στην ατζέντα. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού πρέπει να είναι».

Αναφορικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, η ελληνική πλευρά προτείνει την μεταφορά των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στο ESM. Όπως ωστόσο σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, είναι δυνατές και πολλές άλλες λύσεις εάν υπάρχει βούληση για ελάφρυνση χρέους.

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Νομίζω ότι το ερώτημα αφορά κυρίως τους ευρωπαίους εταίρους μας τώρα».

Σχετικά άρθρα