Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην Μέρκελ

Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρετανία, Γερμανία, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωζώνη,

Το φάντασμα της αφερεγγυότητας της Ελλάδας είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος φόβος για την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg.

Με τον φόβο της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ευρωζώνη και την υποβόσκουσα σύγκρουση στην Ουκρανία, η αξιοπιστία της Μέρκελ ως της πιο ισχυρής ηγέτης της Γηραιάς Ηπείρουκινδυνεύει να καταρρεύσει, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σχολιάζει πως μπορεί η Ελλάδα να είναι μια οικονομία που αντιπροσωπεύει ένα κλάσμα του μεγέθους της γερμανικής, όμως αυτή η οικονομία μπορεί να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην Καγκελαρία.

«Πρόκειται για ένα σημείο καμπής» ανέφερε ο Ulrike Guerot, ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό School of Governance στο Βερολίνο, δήλωσε σε συνέντευξή του.

«Εάν η Ελλάδα φύγει, τότε αυτό είναι το πρώτο βήμα προς το τέλος. Αυτό είναι που θέλει να σταματήσει η Μέρκελ» επισημαίνει ο Ulrike Guerot.

Tο δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κοινοβουλευτική της ομάδα τάσσεται υπέρ της σκληρότερης γραμμής Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Η δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να είναι χειρότερη για την κ. Μέρκελ, σχολιάζει το δημοσίευμα, αφού η Καγκελάριος σκέφτεται να κατέβει υποψήφια για τέταρτη θητεία. Όμως η υποστήριξή της βυθίστηκε 4 ποσοστιαίες μονάδες στο 66% σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Infratest τον Ιούνιο.

Σχετικά άρθρα