Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληραίνει τη στάση της η Μέρκελ: Πρώτα τεχνική και μετά πολιτική συμφωνία

Σκληραίνει τη στάση της η Μέρκελ: Πρώτα τεχνική και μετά πολιτική συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωζώνη, Σοσιαλδημοκράτες,

Σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Αθήνας η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ οι πολιτικοί του κόμματός της αλλά και οι σοσιαλδημοκράτες εταίροι της, παρά τους διαφαινόμενους κινδύνους για την ευρωζώνη από μια έξοδο της Ελλάδας.

Οι όροι για μια πολιτική διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με το Reuters η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πολιτική συζήτηση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup, αν δεν έχει προηγηθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Μιλώντας σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με ηγετικά στελέχη του κόμματός της η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι δεν θα υπάρξει νέα πολιτική διαπραγμάτευση αν δεν καταλήξει η Ελλάδα σε μια συμφωνία με τους δανειστές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο Φολκερ Κάουντερ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο ρεαλισμό. Τόνισε ότι ενώ στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη δεν θα γίνουν δεκτοί οι όροι της Αθήνας «που ζητά όλοι να χορεύουν στους δικούς της ρυθμούς».

Μεγάλος κίνδυνος κουρέματος

Ο Μίκαελ Φουκς των χριστιανοδημοκρατών χαρακτήρισε τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη ως «ερασιτέχνες» και εμφανίστηκε να αποδέχεται την ιδέα για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους λέγοντας: «Ο κίνδυνος της παραγραφής ενός μέρους των δανείων μας είναι αρκετά μεγάλος».

Αλλοι συντηρητικοί πολιτικοί εκτιμούν ότι αν οι δανειστές υποκύψουν στις πιέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα δώσει το σήμα στους Ισπανούς ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τους αριστερούς Podemos στις επικείμενες εκλογές.

«Η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται όλο και πιο ανεύθυνα ακόμη κι έναντι της ίδιας της χώρας. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιτρέψουμε έναν εκβιασμό » σχολιάζει η Γιασμίν Φαχίμι, βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών. Η Κλαούντια Ρόθ των Πρασίνων σχολίασε ότι αν η Ελλάδα πρέπει να εξοικονομήσει κεφάλαια, θα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες.

Σχετικά άρθρα