Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

«Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές που κανένας από εμάς δεν θέλει να γίνουν δραματικές. Αποτελεί ιστορική ευθύνη και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά να διασφαλίσουν τη σταθερότητα, την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη», τόνισε η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της μετά τη συνάντησή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους συνυποψήφιούς της για την προεδρία του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει με συνέπεια και σταθερότητα να υποστηρίζει και να υπηρετεί την εθνική στρατηγική που όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι είναι και η μοναδική που εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας».

«Η διαπραγμάτευση είναι μια εθνική υπόθεση. Ξεπερνά τα όρια ενός κόμματος, ενός πρωθυπουργού ή μιας κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική. Είναι η ώρα της αλήθειας, της ευθύνης και της ομοψυχίας. Από το 2012 το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και πιστεύω πως έστω και αυτή την ύστατη ώρα, θα πρέπει να διαμορφωθεί από τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Αυτό απαιτεί κάθε Έλληνας πολίτης που περιμένει από εμάς δικαίωση, που περιμένει να νιώσει ότι οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες, που περιμένει να δει ότι δεν είναι διαρκώς ένα αδιέξοδο μπροστά του, αλλά υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Μόνο τότε είναι χρήσιμη η πολιτική και αυτή είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη δημοκρατία και στο πολίτευμα», συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε «για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στη χθεσινή διαδικασία και αυτούς που ψήφισαν και αυτούς που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν παρ’ ότι προσήλθαν. Για μας έχει μεγάλη αξία ότι ενδιαφέρθηκαν να δώσουν το παρόν, να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν την επόμενη μέρα για το Κίνημα, για το νέο ΠΑΣΟΚ, για ένα σύγχρονο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας. Προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό».

«Έχουμε πάρει μια σαφή εντολή να προχωρήσουμε άμεσα στην ανασυγκρότηση του κόμματος οργανωτικά και πολιτικά. Να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για να ξανασυναντηθούμε με την κοινωνία, με την κοινωνική μας βάση, με την Αυτοδιοίκηση, τους μαζικούς χώρους, τα κινήματα. Παράλληλα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες διαλόγου με ειλικρίνεια, προκειμένου να διαμορφώσουμε άμεσα έναν ισχυρό, προοδευτικό, πλειοψηφικό πόλο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αποτελεί εθνική και κοινωνική ανάγκη και είμαστε αποφασισμένοι, εγώ προσωπικά αλλά και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να υπηρετήσουμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, την εντολή που έχουμε πάρει από το συνέδριο, από τη βάση του Κινήματος και από όλους μας τους συντρόφους», τόνισε.

Ευχαρίστησε επίσης τον Ευάγγελο Βενιζέλο «για την τόσο σημαντική συνεισφορά του, προσφορά του και στην παράταξη, αλλά και στη χώρα στις πιο δύσκολες ίσως στιγμές των τελευταίων ετών», καθώς και τους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Σχετικά άρθρα