Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θανάσης Πετράκος: Η Ελλάδα νίκησε πολλές αυτοκρατορίες, θα νικήσει και τώρα!

Θανάσης Πετράκος: Η Ελλάδα νίκησε πολλές αυτοκρατορίες, θα νικήσει και τώρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Επιμένουμε κι όποιος επιμένει, στο τέλος νικάει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στον Βήμα FM, για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, μία μέρα μετά το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει νικήσει μέχρι τώρα πολλές αυτοκρατορίες, θα νικήσουμε και στην παρούσα φάση. Θα καταλάβουν ότι η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο γεννήθηκε και σε αυτό τον τόπο πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο» σημείωσε.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι «φοβούνται περισσότερο από εμάς, γιατί οι επιπτώσεις σε αυτούς θα είναι πολύ μεγαλύτερες, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα δίνει προοπτική μέλλοντος για τη χώρα».

«Αν επιμείνουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό, τότε η ευθύνη θα είναι η δική τους για ό,τι προκληθεί στην παγκόσμια οικονομία. Δεν επιδιώκουμε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ούτε είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε για να μην συμβεί» διεμήνυσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα γίνουν δεκτά περαιτέρω υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα. «Ούτε μείωση συντάξεων ούτε μείωση μισθών ούτε μια πίεση του θέματος του χρέους (συζητάμε). Με σαφήνεια, όχι με ευχολόγια, όπως ήταν το 2012».

«Πολιτικά, αν θέλουν οι εταίροι να υπάρξει λύση και να είμαστε εταίροι. Αν θέλουν όμως να γίνουμε εταίρες, δεν θα γίνουμε εταίρες. Είμαστε εταίροι. Σε καμία περίπτωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα