Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όριο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής να βρεθεί συμβιβασμός – Αλλιώς…

Όριο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής να βρεθεί συμβιβασμός – Αλλιώς…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Χρονικό όριο μέχρι τα μεσάνυχτα, ώστε να βρεθεί ένας συμβιβασμός ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα από τις Βρυξέλλες, όπου εξελίσσονται οι δραματικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους απεσταλμένους του πρωθυπουργού, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη από τη μία και τους εκπροσώπους των θεσμών από την άλλη.

Οι πληροφορίες που φέρουν τις νέες ελληνικές προτάσεις να μην πείθουν τους εταίρους έχουν «παγώσει» το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο αναμένονται αργότερα το απόγευμα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και στενοί του συνεργάτες, προκειμένου να έχουν από κοντά εικόνα και δυνατότητες χειρισμών και παρεμβάσεων.

Στο υπουργικό συμβούλιο επικρατεί αναβρασμός, εξαιτίας της στάσης κυρίως του ΔΝΤ. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι χωρίς βιώσιμη λύση για το χρέος, τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη δεν μπορεί να υπογραφούν επώδυνα μέτρα.

Πάντως, οι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και άλλες κυβερνητικές πηγές, εξακολουθούν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συζητήσεων και συστήνουν ψυχραιμία, καθώς μέχρι το βράδυ έχει ακόμα πολύ δρόμο για να υπάρξουν συγκλίσεις.

Σχετικά άρθρα