Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε εξέλιξη οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των “θεσμών”

Σε εξέλιξη οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των  “θεσμών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Γιάννης Δραγασάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Νίκος Παππάς, Πολ Τόμσεν,

Συναντήσεις με εκπροσώπους των «θεσμών» ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες οι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Ήδη ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου , με εκπροσώπους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο κτίριο Κομισιόν , με το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης να θεωρείται «κλειδί» για το μέλλον των διαπραγματεύσεων, καθώς η άποψη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής θα βαρύνει σημαντικά στην λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να ξεκινήσουν τις επαφές τους αύριο Κυριακή με εκπροσώπους της ΕΚΤ και του ESM.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με το ΔΝΤ, στελέχη του οποίου βρίσκονται επίσης στις Βρυξέλλες, παρά την επίσημη δήλωση αποχώρησης από τις διαπραγματεύσεις την περασμένη Πέμπτη.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στις συσκέψεις θα παραβρεθεί αι ο «σκληρό» Πολ Τόμσεν, που ήταν και ο εμπνευστής του αποτυχημένου προγράμματος για την Ελλάδα, γεγονός που δυσχεραίνει την όλη διαπραγμάτευση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις, ώστε την Πέμπτη το Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , έχει αφήσει να διαφανεί ότι η κυβέρνηση του μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός δύσκολου συμβιβασμού αν αυτός εμπεριέχει την αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση ρύθμιση του χρέους, και την διασφάλιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Μάρτιο του 2016.

Σχετικά άρθρα