Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Ο Τόμσεν αναλαμβάνει ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Ο Τόμσεν αναλαμβάνει ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Πολ Τόμσεν, Ρίσι Γκογιάλ,

Με μια κίνηση που δείχνει την άκαμπτη θέση που θα τηρήσει το ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η διευθύντρια του Ταμείου, αποφάσισε να στείλει στις Βρυξέλλες, στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα τον εμπνευστή του αποτυχημένου προγράμματος για την χώρα μας, Πολ Τόμσεν.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ , σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Το δίδυμο Τόμσεν-Γκογιάλ αναμένεται να φθάσει στις Βρυξέλλες αύριο Κυριακή.

Η επιστροφή των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση των τεχνικών κλικακίων του , από το Brussels Group , όπου Ελληνες αξιωματούχοι –σε δύο διαφορετικά περιστατικά- κάλεσαν τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να αποχωρήσουν κατηγορώντας τους για «αντιπαραγωγική» στάση στις διπαραγματεύσεις.

Η παρουσία Τόμσεν αναβαθμίζει την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις πέντε ημέρες πριν από τη σύνοδο του Eurogroup όπου θα συμμετέχει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Eurogroup της 18ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο θεωρείται καθοριστικής σημασίας γιατί, εκτός των άλλων, αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ να πιέσει ώστε να ληφθεί μία τελική απόφαση για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Ταμείο στο ελληνικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα