Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Η Μέρκελ θα με απολύσει, θα μου πάρει το υπουργείο…

Σόιμπλε: Η Μέρκελ θα με απολύσει, θα μου πάρει το υπουργείο…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ευρωζώνη,

Το γερμανικό του χιούμορ ανέσυρε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Πέμπτη ενώ ετοιμαζόταν να πάει στην Καγκελαρία για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το Spiegel, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών λίγο πριν αναχωρήσει για την Καγκελαρία φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι «η Μέρκελ θα με απολύσει. Θα μου αφαιρέσει το υπουργείο».

Στο γραφείο του υπουργού σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό υπήρξε μια παρατεταμένη σιγή, την οποία φέρεται να έσπασε με τα γέλια του εν συνεχεία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το παραπολιτικό σχόλιο του Spiegel έρχεται σε συνέχεια των δεκάδων δημοσιευμάτων για ρήξη στις σχέσεις της Μέρκελ με τον τσάρο της γερμανικής – και ευρωπαϊκής – οικονομίας, καθώς υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων αναφορικά με την περίπτωση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα ο Σόιμπλε συνεχίζει να δρομολογεί με τους χειρισμούς του την αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπό το φόβο τόσο οικονομικών όσο κυρίως γεωπολιτικών συνεπειών.

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της γερμανικής Handelsblatt της περασμένης εβδομάδας, η οποία αποτελεί την αμιγώς φιλοκυβερνητική εφημερίδα που στηρίζει τη Μέρκελ.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, η Μέρκελ πέταξε εκτός διαπραγματεύσεων τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να μπορέσει να επιτευχθεί μία λύση, καθώς αξιολογείται πλέον ως σημαντική τροχοπέδη στις διαπραγματεύσεις.

Μπορεί τέλος η όποιες διαστάσεις απόψεων μέχρι ένα σημείο – στο παρελθόν κυρίως – να αποσκοπούσαν στο γνωστό παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου σε βάρος της Ελλάδας, ωστόσο πληροφορίες του tribune από τη Γερμανία αναφέρουν με σαφήνεια ότι το «κενό αέρος» μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε υφίσταται και μοιάζει μάλιστα αγεφύρωτο.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η διάσταση απόψεων, δεν έχει προφανώς να κάνει με κάποια απόκρυφα φιλελληνικά αισθήματα που ανέσυρε η Μέρκελ ξαφνικά από το πίσω μέρος του μυαλού της, ούτε με το ευρωπαϊκό ιδεώδες που αίφνης ανακάλυψε, αλλά έχει προκύψει ένεκα μεγάλων και αντικρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν τους δύο πολιτικούς κολοσσούς της Γερμανίας…

Σχετικά άρθρα