Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ προς Τσίπρα: «Νιώθεις τυχερός αλητάκο;»

ΔΝΤ προς Τσίπρα: «Νιώθεις τυχερός αλητάκο;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, Κριστίν Λαγκάρντ,

Σύντομο αλλά ιδιαίτερα σκληρό ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΔΝΤ, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση του τεχνικού κλιμακίου από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με άρθρο του Λάρι Έλιοτ στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το ΔΝΤ κουράστηκε, λέει, από τις χρονοβόρες διαπραγματεύσεις και είπε να αποχωρήσει.

«Δεν ενθουσιάστηκε με την απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει και τις τέσσερις δόσεις αυτού του μήνα και είναι ενοχλημένο από την απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα, του Έλληνα πρωθυπουργού, να περάσει τις δύο ‘κόκκινες γραμμές’ του: τις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας», υποστηρίζει.

Η κίνηση του Ταμείου, επομένως, ερμηνεύεται ως εξής: «Αυτό, λοιπόν, είναι το ΔΝΤ που κρατά το πιστόλι στον κρόταφο του Αλέξη Τσίπρα. Μοιάζει σαν μία καθοριστική στιγμή, όπου οι δανειστές λένε ‘πάρτε την ή αφήστε την’ και οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν το ΔΝΤ πραγματικά το εννοεί».

Σύμφωνα με την άποψη του Έλιοτ, η Αθήνα μπλοφάρει εδώ και καιρό ελπίζοντας πως πάντα θα υπάρχει χρόνος ώστε να επιτευχθεί μια πιο ευνοϊκή συμφωνία για τη χώρα.

Συνεχίζοντας, σχολιάζει πως η Ελλάδα πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν κάτι που θα σπρώξει τη χώρα να ανοίξει την πόρτα και να πετάξει τον «εαυτό» της εκτός Ε.Ε.

«Έχουν βαρεθεί» λέει,« με τον Τσίπρα που συμπεριφέρεται σαν να είναι αυτός που κρατά το όπλο και αυτοί απειλούν να πατήσουν τη σκανδάλη», σχολιάζει ο αρθρογράφος, και καταλήγει: «Αυτή η ταινία φτάνει στο αποκορύφωμα την επόμενη εβδομάδα».

Σχετικά άρθρα