Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Ναι σε συμφωνία, αλλά με την έγκριση από τους “θεσμούς”

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Ναι σε συμφωνία, αλλά με την έγκριση από τους “θεσμούς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Δύσκολη αποδεικνύεται η προσέγγιση του ελληνικού ζητήματος, καθαρά από πολιτική σκοπιά, καθώς και σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι “υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς”.

“Είχαμε μια σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό” δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος συνομιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα επί 2 ώρες και 10 λεπτά.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας στα δημοσιονομικά», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις προσεχείς ημέρες.

Ο πρωθυπουργός, προχώρησε και σε νέες δηλώσεις, τονίζοντας ότι “εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος”.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά τους ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση ότι ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.

Ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ λίγα λεπτά μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης Τσίπρα – Γιούνκερ μέσω Twitter έδωσε την δική του ερμηνεία στη δήλωση του προέδρου της ΕΕ. «Οι συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο τελείωσαν. Ώρα να επιτευχθεί μια συμφωνία με το πλάνο της προηγούμενης εβδομάδας».

Σχετικά άρθρα