Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Τέλος στα σενάρια για εκλογές από τον Τσίπρα

Ο κύβος ερρίφθη: Τέλος στα σενάρια για εκλογές από τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Τέλος στα σενάρια για εκλογές που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ένεκα της αδιαλλαξίας των πιστωτών έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

«Η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία και εφαρμόζει» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώπιον των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ο Έλληνα πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε το κομματικό όργανο για το περιεχόμενο των συμπληρωματικών προτάσεων που εστάλησαν στους Θεσμούς και αφορούν τόσο στο δημοσιονομικό κενό όσο και στη διαχείρηση του χρέους, που όπως τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, «παραμένει εκ των ων ουκ άνευ για το κλείσιμο της συμφωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση «ουσιαστικές για μία βιώσιμη λύση», ενώ υπογράμμισε ότι «πλέον βρισκόμαστε στον πιο κρίσιμο κάβο της διαπραγμάτευσης και ο ρόλος του κόμματος είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την επιτυχία της κυβερνητικής προσπάθειας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, όπως αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αποτελεί και το ισχυρότερο όπλο της χώρας στη μάχη της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μήνυμα για μία συνολική και βιώσιμη λύση επιχείρησε να στείλει και με συνέντευξή του στην Corriere De la Sera.

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του στο Reuters για μία συμφωνία, τονίζοντας ότι η πρόταση βρίσκεται στα χέρια των Θεσμών και θα επιχειρηθεί να ξεπεραστούν οι όποιες διαφορές ώστε να κλειδώσει η συμφωνία μέχρι την Τετάρτη.

Σχετικά άρθρα