Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Δεν απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις της Ελλάδας

Κομισιόν: Δεν απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, Πιέρ Μοσκοβισί,

Οι νέες επιπρόσθετες ελληνικές προτάσεις βρίσκονται στα χέρια των θεσμών και εξετάζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο , διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι θεσμοί απορρίπτουν τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η επεξεργασία των προτάσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ελληνική αντιπροσωπεία παρέδωσε χθες Δευτέρα στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τις νέες προτάσεις , οι οποίες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διάφορες, ενώ σήμερα το πρωί, η ελληνική πλευρά υπέβαλε και νέες εισηγήσεις.

Ο κ. Σχοινάς, πάντως, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες νέες προτάσεις και αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι δύο πλευρές εργάζονται στη βάση της δήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, που ορίζει και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Διευκρίνισε πάντως, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκονται πολλές προτάσεις και ότι η πρόταση των θεσμών δεν αποτελεί τη μοναδική βάση των συζητήσεων. Μελετώνται και οι τελευταίες προτάσεις που υποβλήθηκαν τώρα από την κυβέρνηση, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και συμπλήρωσε “τις αναλύουμε με πολύ μεγάλη προσοχή”.

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά την υποβολή των νέων προτάσεων από την κυβέρνηση πληρείται η προυπόθεση που είχε θέσει ο Πρόεδρος Γιούνκερ για νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην παρούσα φάση αναλύονται οι προτάσεις και στη συνέχεια θα εξεταστούν άλλες πρωτοβουλίες και συναντήσεις.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι, όπως είπε, σε θέση να επιβεβαιώσει συγκεκριμένες συναντήσεις.

Σχετικά άρθρα