Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Μέρκελ: Θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Ευρωζώνη,

«Η Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σε νέες δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος αναφερόμενη στο θέμα της Ελλάδας τόνισε πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος και πως κάθε μέρα μετρά.

Μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως επιθυμεί η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, όμως η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

«Συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Χώρες εκτός της ΕΕ ήθελαν να μάθουν ποιες είναι οι εξελίξεις».

«Υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά δεν υπάρχει πολύ χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά. Θα συζητήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη», τόνισε.

Όπως είπε «σκληρό» ήταν και το πρόγραμμα της Πορτογαλίας που τώρα το έχει ολοκληρώσει, ενώ σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη είχαν και τα προγράμματα σε Ισπανία και Ιρλανδία.

«Τα προγράμματα της τρόικας είχαν επιτυχία σε άλλες χώρες», σημείωσε η καγκελάριος. «Ακόμα και Κύπριοι πολιτικοί λένε ότι το πρόγραμμα έχει βοηθήσει την οικονομία».

Ενώ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, υπονοεί όμως ότι η συνάντηση αυτή μπορεί να μην είναι καθοριστική.

Σχετικά άρθρα