Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ: Φιλοφρονήσεις με αστερίσκους για διαφωνίες

Συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ: Φιλοφρονήσεις με αστερίσκους για διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Κατασκοπεία, Μπάρακ Ομπάμα, Ομάδα G7, Ουκρανία, Ρωσία,

Δεν ξεκίνησε ιδεατά η συνάντηση του πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα με την ηγέτιδα της ΕΕ Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η τελευταία μόλις τoν υποδέχτηκε στην Βαυαρία για την Σύνοδο των G-7, φρόντισε να του υπενθυμίσει -αφού βεβαίως προηγουμένως τον καλωσόρισε- ότι «έχουμε μερικές φορές διαφωνίες».

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν αυτήν την επισήμανση της Γερμανίδας καγκελαρίου στις διαφορετικές απόψεις που έχουν ΗΠΑ και Γερμανία στο θέμα της κατασκοπείας, αλλά ενδεχομένως να υπάρχει και ενόχληση από γερμανικής πλευράς για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχουν αναμειχθεί ενεργά για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Άλλωστε, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για νέα παρέμβαση Ομπάμα στην καγκελάριο Μέρκελ για άμεση επίλυση του ελληνικού ζητήματος, ενώ και ο γερμανικός τύπος αναφέρεται κριτικά στην στάση που τηρεί η Γερμανίδα καγκελάριος και στους κινδύνυς για ένα ενδεχόμενο Grexit που θα προκύψουν για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ υποδέχτηκε σήμερα Κυριακή τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη Βαυαρία εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση για τη φιλία που συνδέει τις δύο χώρες.

«Οι ΗΠΑ είναι φίλη χώρα, ακόμη κι αν έχουμε μερικές φορές διαφωνίες», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη χειραψία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Βαυαρία, όπου θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής της G7.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, από την πλευρά του, χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, δύο «αχώριστων συμμάχων» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με την «εταίρο και φίλη» του καγκελάριο στη Βαυαρία, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε τη σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου, τονίζοντας κυρίως την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ρωσική «επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία.

O Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7, ότι οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ρωσικής «επιθετικότητας» στην Ουκρανία καθώς και τις εξτρεμιστικές απειλές και την απειλή από την κλιματική αλλαγή.

Σχετικά άρθρα