Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ δεν θέλει το ελληνικό ζήτημα να “μονοπωλήσει” τη G-7

Η Μέρκελ δεν θέλει το ελληνικό ζήτημα να “μονοπωλήσει” τη  G-7
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ομάδα G7, Σύνοδος G7,

Να μην επισκιάσει το ελληνικό ζήτημα , τα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν την σύνοδο κορυφής στο G-7, θέλει η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, με δηλώσεις της στην Deutsche Welle, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί κεντρικό ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο του G7, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και την Δευτέρα, στο Ανάκτορο Έλμαου της Βαυαρίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ατζέντα του G7 θα έχουν τα ζητήματα οικονομίας, ελεύθερου εμπορίου και ανάπτυξης. Το θέμα της συνόδου αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών να παραμένει σε εκκρεμότητα , σίγουρα δεν εξυπηρετούν την επιθυμία της καγκελαρίου Μέρκελ να κρατήσει το ελληνικό ζήτημα πραγματικά στο περιθώριο της συνόδου.

«Θα μπορέσουμε να παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Και μετά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα. Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα, αλλά απλώς θα κάνουμε αναφορά για το που βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία», είπε η Μέρκελ στη DW.

Σχετικά άρθρα