Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνική ενότητα επιθυμεί η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές

Εθνική ενότητα επιθυμεί η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Non Paper, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μέγαρο Μαξίμου,

Συγκλίσεις πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση προς τους δανειστές με νέο non paper από το Μαξίμου.

Στο νέο non paper σημειώνεται ότι η κυβέρνηση καλεί τους δανειστές να αναλάβουν την ευθύνη για τα αναγκαία βήματα προς μία κοινά αποδεκτή συμφωνία.

Eπισημαίνεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καταγραφή των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, σε αντίθεση με εκείνη των δανειστών που παρέκαμψε την τετράμηνη διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται τέλος, ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη, επαναλαμβάνοντας τη θέση για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης.

Η κυβερνητική ενημέρωση:

Σχετικά με το σχέδιο προτάσεων της κυβέρνησης

1. Το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group. Πρόκειται για το πλαίσιο / βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας.

2. Η πρόταση, αντιθέτως, των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

3. Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση.

Crash test η σημερινή συνάντηση στη Βουλή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με κινούμενη άμμο μοιάζει πλέον το τοπίο πάνω στο οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες ώρα με την ώρα αλλάζουν όπως επίσης αλλάζουν και οι διαθέσεις των δανειστών. Έτσι κανένας δεν μπορεί να προδικάσει με ασφάλεια το τέλος αυτής της ιστορίας.

Με τις δυο προτάσεις πλέον στο τραπέζι Αθήνα και Βρυξέλλες θα συνεχίσουν τις επόμενες ώρες τις συζητήσεις τους προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ελληνικό θέμα.

Αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας –σύμφωνα με πληροφορίες – θα ξαναβρεθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει ένα νέο κείμενο από την πλευρά των θεσμών.

Ο πρόεδρος της Κομισίον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ τον διαβεβαίωσε άλλωστε ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να υπάρξει μια νέα πρόταση που θα συμπεριλαμβάνει και τις ελληνικές θέσεις.

Εν τω μεταξύ σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα αναφερθεί με λεπτομέρειες σε όλες τις πτυχές της διαπραγμάτευσης καθώς επίσης και στην πρόταση των δανειστών.

Το ζητούμενο αυτής της διαδικασίας είναι πέρα από την ενημέρωση των κομμάτων να γίνει και μια πρώτη παρουσίαση των θέσω της κυβέρνησης στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την απήχηση που θα έχει η ελληνική πρόταση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος θα εξαρτηθεί και η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις νέα συζητήσεις που θα γίνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναμένεται να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους θεσμούς ότι προτάσεις με σκληρά και μη ρεαλιστικά μέτρα δεν έχουν καμία τύχη για να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση και θα επιμείνει ότι μόνο η ελληνική πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει ακόμα να δεσμεύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι θα αποδεχθούν και θα υπερψηφίσουν την ελληνική πρόταση εφόσον αυτή προχωρήσει.

Πηγή: Παραπολιτικά

Σχετικά άρθρα