Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Τρόικα για το κακό που μας έκανε

Αλ. Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Τρόικα για το κακό που μας έκανε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Τρόικα,

Για «πλεόνασμα θράσους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην Realnews και χαρακτηρίζει κοροϊδία την έξοδο στις αγορές.

«Θα πρόκειται για μια στημένη θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχει εκπονηθεί σχέδιο με την έγκριση του Βερολίνου ώστε προεκλογικά- στις 22 Απριλίου- μετά την ανακοίνωση από την Eurostat μικρού πλεονάσματος, «να μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια» και «στις αρχές Μαΐου -έχουν κάνει ήδη την προεργασία- ετοιμάζουν μια στημένη έξοδο στις αγορές. Ένα μικρό ποσό, με επιτόκιο γύρω στο 5%».

Δηλώνει πως αναμένει παρεμβάσεις των δανειστών στην προεκλογική περίοδο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «οι παρεμβάσεις τους τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 αποτελούν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης».

Δηλώνει ανοικτός σε συνεννόηση για το χρέος με την κυβέρνηση αλλά σημειώνει πως δεν είναι δυνατή αφού δεν έχουν κοινές αντιλήψεις για τη διαπραγμάτευση. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσιών, ρήτρα ανάπτυξης».

Αναφέρει ότι το νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας- μόλις λήξει η θητεία Προβόπουλου- θα τον διορίσει διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα, απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία ο κ. Σαμαράς θα διορίσει τον κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας. Διαμηνύει ότι «δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος».

Προαναγγέλλει ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία. Δηλώνει ότι έχει ήδη βρει τους υπουργούς του που ξεπερνούν το πολιτικό εύρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι πρέπει να βρεθεί «ενώπιον του Νόμου , όχι εκτός Νόμου». Στην ερώτηση εάν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδός της στις ευρωεκλογές απαντά «ό,τι λέει το Σύνταγμα της χώρας».

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα