Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ κάλεσε τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες – Την Τετάρτη η συνάντηση

Ο Γιούνκερ κάλεσε τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες – Την Τετάρτη η συνάντηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο και θα συναντηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν σήμερα Τρίτη επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.

Όπως είναι γνωστό η ελληνική πρόταση εστάλη χθες το βράδυ στους θεσμούς, αλλά διαφέρει σημαντικά από τα “θέλω” των πιστωτών.

Θα πρέπει πάντως να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Γιούνκερ θα αναφερθεί και στην τελική πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει οι τρεις Θεσμοί για την Ελλάδα, ενώ προφανώς θα επιχειρηθεί ένας συγκερασμός θέσεων.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν θετική εξέλιξη την πρόσκληση Γιουνκέρ στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δείχνει την πρόθεση του επικεφαλής της Κομισιόν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Άλλωστε για την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης συμφώνησαν βρέθηκαν στη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο οι Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικά άρθρα