Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνε να δώσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με 10.000 ευρώ ακριβότερα;

Πάνε να δώσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με 10.000 ευρώ ακριβότερα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ | Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Υπουργείο Υγείας,

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η εταιρεία Z. MANTOS S.A. στο σάιτ ygeia360.gr για ανάρτησή του σχετικά με διαγωνισμό του ΕΚΑΒ για 186 ασθενοφόρα και την αντίδραση μέλους του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ για να μην κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Σημειώνεται ότι με αφορμή την καταγγελία στο ygeia360.gr ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρος Ευαγγελάτος διέταξε τη διενέργεια σχετικού ελέγχου.

Η εταιρεία με την επιστολή της αναφέρει όλο το ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι «οι ανταγωνίστριες εταιρείες προσφέρουν τα ασθενοφόρα το λιγότερο με 10.000 ευρώ επιπλέον ανά ασθενοφόρο».

Η απάντηση της εταιρείας Z.MANTOS S.A. την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια έχει ως εξής:

Διαμαρτυρία για Δημοσίευση άρθρου και παραπληροφόρηση πάνω στον διαγωνισμό του ΕΚΑΒ για τα 186 ασθενοφόρα .

Κυρίες και Κύριοι,

Η 40χρονη παρουσία μας στο χώρο της κατασκευής Ειδικών Οχημάτων και Ασθενοφόρων μεταφράζεται σε Ελληνικό παραγωγικό έργο που για να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί, με απόλυτα πιστοποιημένες διαδικασίες βάσει αυστηρών Ευρωπαϊκών Προτύπων, απαιτεί την κινητοποίηση εξειδικευμένου εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού και την χρήση σημαντικών ιδίων Οικονομικών πόρων.

Λόγω των προαναφερόμενων η επιχείρηση μας είναι ανταγωνιστική σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εταιρεία μας ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΕΚΑΒ ως παραγωγός/κατασκευαστής των 96 ασθενοφόρων σε συνεργασία με την Mercedes Benz Hellas και αυτό έχει αποσιωπηθεί σε όλες τις δημοσιεύσεις.

Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται αυτό το διάστημα (στο τομέα πώλησης ασθενοφόρων στην Ελληνική αγορά) είναι μεταξύ του παραγωγικού έργου της εταιρείας μας και κάποιων μη εξειδικευμένων εταιρειών που συνάμα με όποια άλλη εμπορική δραστηριότητα τους εμπορεύονται και ασθενοφόρ, θα μπορούσαμε να πούμε ευκαιριακά.

Ιδανικός κριτής των προϊόντων/ασθενοφόρων που παράγουμε είναι ο Ιδιωτικός τομέας και πλήθος Υπηρεσιών του Δημοσίου που μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν προμηθευτεί τα ασθενοφόρα μας .
Πέραν αυτού θεωρούμε σημαντικό ότι ως κατασκευαστές/παραγωγοί παρέχουμε πλήρη Τεχνική Πιστοποιημένη Υποστήριξη (Service – Επισκευές – Ανταλλακτικά – Εκπαίδευση) καθώς και ειδική Κινητή Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης , υπηρεσίες που αντικειμενικά δεν μπορούν να παρασχεθούν από ευκαιριακούς μεταπωλητές ασθενοφόρων (που κατασκευάζονται στο εξωτερικό) και γι’ αυτό δεν τις παρέχουν.

Για να διατηρήσουμε λοιπόν την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα μας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα , η εταιρεία μας έχει κατορθώσει σε ένα δύσκολα οικονομικά περιβάλλον να έχει τις κάτωθι πιστοποιήσεις :

1. Πιστοποίηση των ασθενοφόρων της με βάση το πρότυπο κατασκευής ασθενοφόρων ΕΝ1789:2010 που αφορά crash tests κ.α.

2. Πιστοποίηση και έκδοση Μεγάλης Ευρωπαϊκής Έγκρισης τύπου ασθενοφόρων με βάση την οδηγία 2007/46 ως κατασκευαστής οχημάτων β φάσης .

3. Πιστοποίηση και συμμόρφωση της Παραγωγής ασθενοφόρων και ειδικών οχημάτων με βάση την οδηγία 2007/46 .

4. Πιστοποίηση παραγωγής κατά ΚΥΑ 29949/1841/09 , Παράρτημα Χ , παράγραφος 1.1 .

5. Τήρηση οδηγίας για την ορθή διακίνηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Υ.Α. 1348/2004 ως ορίζει ο ΕΟΦ .

6. ISO 3833 δυνατότητα απόδοσης Αριθμού πλαισίου σε κατασκευαζόμενα οχήματα.

7. ISO 9001:2008 για κατασκευή οχημάτων .

8. Ανακήρυξη ύστερα από αίτηση του TUV AUSTRIA από το Υ.ΜΕ. της εταιρείας μας σαν τοποθεσία ελέγχου οχημάτων για την έκδοση μεμονωμένων και μικρής σειράς εγκρίσεων.

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τα άρθρα που αναρτήθηκαν από τον δημοσιογράφο κύριο Βασίλειο Βενιζέλο στον ηλεκτρονικό τύπο, στο Ygeia360.gr και στην ιστοσελίδα της Αυγής, που εκφράζουν το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , άρθρα και παραινέσεις τα οποία δεν δείχνουν την αληθινή πλευρά του προβλήματος στην προμήθεια των 186 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ .

Στο πρώτο άρθρο του κύριου Βασίλη Βενιζέλου στις 22/05/2015 στρέφει τα βέλη του προς ένα οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ του ΕΚΑΒ, το οποίο και δεν το κατανομάζει, την στιγμή που το ΕΚΑΒ καλείται να τηρήσει την νομιμότητα . Δηλώνει δε ότι «κάποιοι» τον πληροφόρησαν ότι «παρακωλύει» την απόφαση του ΔΣ το συγκεκριμένο μέλος .

Αντί να κατονομάσει το πρόσωπο του ΔΣ που κατηγορεί, αφήνει με τον άρθρο του ένα πέπλο φόβου και καχυποψίας να πλανάται μέσα στο ΔΣ του ΕΚΑΒ. Και εδώ διερωτάται κανείς:
Τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΑΒ είναι επτά (7). Άραγε ποιος είναι;

Πότε ένα μέλος δύναται να «παρακωλύει» μία απόφαση των άλλων έξι (6) ; Σε ποιά Δημοκρατική λειτουργία αναφέρεται άραγε ;

Το μήνυμα που περνάει (έστω και ακούσια) σε πρώτη ανάγνωση το κείμενο του κύριου Βασίλη Βενιζέλου μοιάζει να είναι το εξής : όποιος παρακωλύει (μία απόφαση που προφανώς γνωρίζει ο Κος Βενιζέλος και κανείς άλλος), θα έχει πρόβλημα …

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσει ο κύριος Βασίλης Βενιζέλος,

Με ποιο τρόπο και ποιά απόφαση άραγε «παρακωλύει» αυτό το ένα μόνο μέλος του ΔΣ του ΕΚΑΒ;
Υπήρξε τελικά πληροφόρηση τέτοια προς το κύριο Βασίλη Βενιζέλο άραγε;
Ποιοι άραγε ευνοούνται από το άρθρο του κυρίου Βασίλη Βενιζέλου;

Εμείς γνωρίζουμε από απόφαση που έχει εκδώσει το ΔΣ του ΕΚΑΒ ότι τα μισά ασθενοφόρα (από τα 186 εν συνόλω) προχωρούν προς κατακύρωση στην Mercedes Benz Hellas η οποία κατέθεσε ανταγωνιστική και συμφέρουσα προσφορά. Στο κομμάτι αυτό δεν συμμετέχει η Ελληνική εταιρεία μας .

Στα υπόλοιπα 96 , που κατασκευαστής των ασθενοφόρων στην Ελλάδα είναι η Ελληνική εταιρεία μας , υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού , υψηλών τιμών και επιπλέον χειραγώγησης τιμών (δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι μόνο η υψηλή τιμή) , που καθιστούν μη συμφέρουσες τις προσφορές του ανταγωνισμού .
Επιπλέον είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που η δίκη έγινε πρό 4ων μηνών , απόφαση που αφορά άμεσα την εταιρεία μας ως κατασκευαστής των 96 ασθενοφόρων στην Ελλάδα .

Άς αναφέρουμε λοιπόν γνωστά γεγονότα :

1. Είναι πλέον γνωστό ότι οι ανταγωνίστριες εταιρείες προσφέρουν τα ασθενοφόρα το λιγότερο με 10.000 ευρώ επιπλέον ανά ασθενοφόρο .

2. Είναι γνωστό ότι έχουν διαφορά 14.000 ευρώ περίπου ανα ασθενοφόρο από άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς που συμμετείχαν οι ίδιοι ανά την Επικράτεια .

3. Είναι γνωστό ότι δεν ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους . Και με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών τεκμηριώθηκε και η χειραγώγηση τιμών .

4. Με την συγκεκριμένη θέση που αναπτύσσεται στο άρθρο ζητείται έμμεσα να παρθεί μία απόφαση που ουσιαστικά καταστρέφει την Ελληνική Εταιρεία Κατασκευής Ασθενοφόρων και ταυτόχρονα να δοθεί η προμήθεια με επιβάρυνση εκατομυρίων ευρώ σε ανταγωνιστές.

Εδώ λοιπόν τίθενται ορισμένα ερωτήματα που καλείται ένας ρεπόρτερ να απαντήσει και να ερευνήσει:

1. Γιατί το 2007 ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του ΕΚΑΒ; Ποιοι οι λόγοι που ακυρώθηκε; Ποιοι όμιλοι συμμετείχαν και ποιο το ύψος των οικονομικών προσφορών τους;

2. Δεν σας κάνει εντύπωση που ως κυβέρνηση η ΝΔ το 2007-2009 δεν προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού του ΕΚΑΒ , όταν συμμετείχαν στην τελική φάση οι ίδιοι 2 όμιλοι που συμμετέχουν και σήμερα εναντίον μας… τι ήταν αυτό το τόσο σοβαρό που τότε δεν κατευόδωσε τις μεθοδεύσεις ώστε να πάρουν την προμήθεια οι ιδιοι όμιλοι ;

Δεν υπήρχε τότε η ανάγκη απόκτησης ασθενοφόρων ;

Ποιοι Ιατροί επέμεναν και τότε να τους δοθεί η προμήθεια ;

Γιατί κάτι που δεν το έκανε τότε η ΝΔ , να το κάνει σήμερα δίχως νομιμότητα η κυβέρνηση του Σύριζα;

3. Γιατί δεν κάλυψε δημοσιογραφικά τα 100 ασθενοφόρα που δόθηκαν σε όλη την επικράτεια στο ίδιο διάστημα που εξελίσσεται ο επίμαχος διαγωνισμός ;

4. Γιατί δεν κάλυψε την πρόσφατη είδηση ότι τα μισά από τα 186 ασθενοφόρα προχωράνε σε κατακύρωση στην Mercedes-Benz ΕΛΛΑΣ και ότι άρα μιλάμε για τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα και μόνο.

5. Στις 30-31/03/2015 παραδώσαμε στην Καβάλα 21 ασθενοφόρα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με αυτές του ΕΚΑΒ . Γιατι δεν το κάλυψε δημοσιογραφικά ;

6. Στις 30/05/2015 παραδίδουμε άλλα 5 ασθενοφόρα στην Φλώρινα . Το γνωρίζει αυτό ;

7. Γιατί δεν παραινείται ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Υπηρεσιών Υγείας να ασχοληθεί ενδελεχώς με το συγκεκριμένο στάδιο του διαγωνισμού (και τα δεδομένα που προέκυψαν μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών) που καταδεικνύουν πλήρως το πρόβλημα που έχει προκύψει (και ποιοι ευθύνονται για το πρόβλημα ) αλλά του υποδεικνύεται παραπλανητικά να ασχοληθεί με κάποιο άγνωστο μέλος που έχει στοχεύσει με το άρθρο του ώστε να επισπευτεί η παρανομία ;

8. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις απόψεις του. Φανταστείτε δηλαδή το ΔΣ του ΕΚΑΒ να εκτελεί αποφάσεις κατόπιν εντολών και μετά την κρίση τρίτων …

9. Γιατί τόσο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό του ΕΚΑΒ μετά από δύο ολόκληρα έτη καθυστέρησης … γι’ αυτήν την καθυστέρηση υπάρχουν αίτια και εντοπίζονται καθ’ όλη την διαγωνιστική διαδικασία… που ήταν τότε το ενδιαφέρον;

10. Δεν γνωρίζει άραγε ότι για τα εναπομείναντα 96 ασθενοφόρα υπάρχουν εν αναμονή αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου και ταυτόχρονα θέματα σοβαρά διαφάνειας , μη ανταγωνισμού και χειραγώγησης τιμών;

11. Όσοι τις τελευταίες ημέρες ( μη γνωρίζοντες την ουσία του προβλήματος που έχει ανακύψει) «πιέζουν» για άμεση προμήθεια «όπως και να έχει» βοηθούν να ακυρωθεί αυτό το κομμάτι του Διαγωνισμού (των 96 ασθενοφόρων) γιατί κανένας Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Ελεγκτικός θεσμός δεν θα επικυρώσει παρανομίες και ως εκ τούτου δεν θα αποκτηθούν τα 96 ασθενοφόρα .

12. Προς τι τόσο άγχος να δοθούν εδώ και τώρα τα υπόλοιπα 96 ασθενοφόρα τουλάχιστον 10.000 ευρώ ακριβότερα ανά ασθενοφόρο;

13. Γνωρίζει ποιες άλλες λύσεις, που εξυπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον και την Νομιμότητα, υπάρχουν για την προμήθεια των 96 ασθενοφόρων;

14. Γιατί δεν γνωστοποιεί ότι κανένας ουσιαστικός κίνδυνος δεν υπάρχει να χαθεί η προμήθεια εφόσον ακολουθηθεί η νομιμότητα;

Καλούμε τον κύριο Βασίλη Βενιζέλο και κάθε ενδιαφερόμενο να δημοσιοποιήσει, αφού λάβει είς χείρας του, με την ιδιότητα του ρεπόρτερ ή, τις δύο τελευταίες ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΚΑΒ δηλαδή τις 46/31-10-2014 και την 12/ 28-04-2015 . Δημοσιεύοντας αυτές τις αποφάσεις θα λυθούν και πολλές απορίες.

Η εταιρεία μας δεν πρόκειται να μείνει με δεμένα τα χέρια . Είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μέσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να ρίξουμε αμπλετο φώς σε αυτήν την αδικία και παρανομία που απειλεί να καταστρέψει την εταιρεία μας και άλλες Ελληνικές εταιρείες που υποστηρίζουν το παραγωγικό μας έργο .

Είμαστε στην διάθεση σας με πλήθος ντοκουμέντων που τεκμηριώνουν νομικά και ηθικά τις απόψεις μας.

Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Μαντός

Σχετικά άρθρα